Harta PER

APEL PENTRU O ROMÂNIE ECHILIBRATĂ

Dacă vrem o Românie echilibrată, dacă vrem să scăpăm de corupție, nu trebuie să transformăm DNA în poliție politică sau să-i permitem președintelui să devină un dictator. Alternativa la corupția lui Ponta și Tăriceanu nu poate fi dictatura lui Iohannis și Cioloș

În aceste vremuri tulburi, în care Klaus Iohannis încearcă să-l decapiteze pe Călin Popescu Tăriceanu ca să o ajute pe Alina Gorghiu,  Traian Băsescu îl manipulează pe Sebastian Ghiță ca să o decapiteze pe Codruța Kovesi, iar Nicușor Dan încearcă să-i păcălească pe români că el este salvatorul poporului, când nici pe el nu se poate salva, Partidul Ecologist Român face un apel la echilibru. Ne dorim o Românie stabilă, o Românie echilibrată, în care putem discuta fără să țipăm unii la alții, o Românie prosperă, cu o justiție independentă.

Trăim într-o societate radicalizată în care dacă spui că Iohannis, anunțând ce va face DNA în cazul lui Tăriceanu, a încălcat Constituția, cetățenii te acuză că ești de partea lui Tăriceanu. La fel și invers, dacă spui că Tăriceanu poate a băgat și el mâna în milionul ala de dolari, lumea spune că ești cu Iohannis. Noi nu suntem nici cu Iohannis, nici cu Ponta, nici cu Cioloș, nici cu Tăriceanu. Vrem o cale de mijloc, o cale echilibrată, o cale în care să nu ne mai poziționăm pe ură.

Am reușit să supraviețuim timp de 10 ani apucăturilor dictatoriale ale lui Băsescu și ar fi trist să picăm acum în plasa de păcăleli formată din tăcerea mârșavă a lui Iohannis, care ascunde la spate cuțitele DNA și SRI, și blajinitatea perversă a lui Cioloș, care vrea să pozeze în salvatorul națiunii, avându-i în stânga și în dreapta pe Nicușor Dan și Clotilde Armand.  Ar fi culmea să acceptăm acum o dictatură, mai rea decât cea făcută de Ceaușescu. Pentru că asta sunt și Băsescu, și Iohannis, și Cioloș niște mici Ceaușeșți.

Vrem o justiție independentă, puternică, pe picioarele ei. Nu vom împiedica niciodată justiția și prima dovadă în acest sens este că solicităm politicului, avându-l ca exponent chiar pe președintele Iohannis, să nu se mai amestece în justiție și să nu mai dea ordine. Nu ne este permis să-i acceptăm lui Iohannis ce nu i-am acceptat lui Băsescu sau ce nu i-am acceptat lui Ceaușescu.

PER vrea o justiție independentă, care să-i pedepsească după fapte pe Ponta, Tăriceanu, Oprea, Băsescu,  Blaga sau pe cine o fi, dar nu pentru a-i ajuta pe Nicușor Dan, Alina Gorghiu, Clotilde Armand sau Dacian Cioloș. Într-o țară democratică, justiția nu poate fi o falangă a unei mișcări politice.

Această situație face mult rău României, mai ales acum, când societatea se frământă. De aceea Partidul Ecologist Român face apel la echilibru. Vrem să putem să spunem ce gândim fără să ne mai atacăm unii pe alții. Vrem să-i combatem pe Ponta, Cioloș, Dragnea, Tăriceanu fără ură. Acești politicieni au construit societatea ca pe o unealtă. Au sădit ura și s-au hrănit politic din ea. Iohannis, Băsescu, Ponta, Blaga, Tăriceanu au făcut politică doar pe ură și pentru asta trebuie să plece acasă, la pensie sau la mănăstire după Elena Udrea. Dacă vrem o Românie sănătoasă și echilibrată, ura trebuie să dispară și, odată cu ea, și acești politicieni care au întreținut în permanentă conflictul. Este vremea ideilor, a construcției, a înțelepciunii și despre asta este și apelul nostru.

Vicepreședinte PER, senator Cristian Bodea