romania1

ROMÂNIA CELOR 20 DE MILIOANE DE ROMÂNI

Guvernul îşi aduce aminte de Românii de afară  numai la construcţia bugetară unde constată aportul la PIB al transferurilor bancare efectuate de aceştia în favoarea familiilor. Până în prezent, nu există nici un proiect adresat diasporei care să încerce atenuarea efectelor crizei economice din ţările de reşedinţa, așa cum nu există nici un program adresat rudelor rămase acasă și nici o alternativă pentru a încuraja revenirea românilor la vatra. Singurele programele finanţate de Guvernele de la Bucureşti au vizat în exclusivitate acţiuni culturale sau spirituale.

Considerând că românii din străinătatea nu reprezintă doar bani la bugetul de stat și voturi în contul politicienilor, Partidul Ecologist Român propune:

• Reconsiderarea poziţiei membrilor diaspora şi acordarea acestora titlul de “Investitor în România”.
  • Acordarea de reduceri şi scutiri de taxe şi impozite pentru toate investiţiile făcute de aceştia în România.
  • Acordarea de scutiri de impozit pe profit pentru 3-5 ani pentru toate firmele înfiinţate de aceştia în România.
  • Creerea Fondului de investiţii “Diaspora”.
  • Emiterea de bonduri “Patriot” de valori de 500 şi 1000 Euro care să ofere câştiguri la maturitate superioare dobânzilor băncilor comerciale din ţările de reşedinţa.
  • Familiile rămase în ţară să beneficieze de:
  • Reducere de impozit pe salarii în situaţia în care se angajează la firmele înfiinţate pe banii sosiţi de la rudele din diaspora;
  • Reducere la impozitele pe construcţii pentru casele construite cu banii din diaspora;
  • Organizarea unui Forum al investitorilor Români din diaspora.