• Ne gasiti si pe retelele sociale

Sustine proiectele PER

PROPUNERE-LOGO-PROIECT-BIO
 • Vizualizeaza textul Proiectului
 • Milităm și susținem necesitatea unei reveniri la o alimentație sănătoasă, bazată de produse bio și tradiționale, cu care românii au fost obișnuiți de-a lungul secolelor și la care au renunțat din ce în ce mai mult în ultimii douăzeci de ani, sub presiunea comercializării agresive de produse alimentare cât mai ieftine, dar în același timp superprocesate industrial.  De aceea Guvernul are obligația de a lua măsuri urgente pentru încurajarea producătorilor autohtoni de alimente bio și tradiționale. Iar o primă măsură ar fi eliminarea TVA pentru produsele bio și tradiționale, pentru a le aduce la un preț competitiv, dând posibilitatea consumatorilor români să își protejeze sănătatea și dreptul la viață printr-o alimentație sănătoasă.
 • Semneaza petitia PER care cuprinde LISTA DE SUSTINERE PENTRU DEPUNEREA PROIECTULUI DE LEGE IN PARLAMENT
PACHET-MASURI-ANTI-CANCER1

Vezi aici DETALII

 • Prioritizarea investițiilor în mijloace de transport acționate electric.Ținta – 2020 transportul public să nu mai fie un factor de poluare.
 • În cazul Bucureștiului, amenajarea de parcări la limita administrativă a orașului și corelarea acestor zone cu transportul public.
 • Îmbunătățirea infrastructurii de monitorizare a calității aerului.
 • Definirea unor zone urbane în care să fie restricționat traficul rutier.
 • Extinderea rețelei de acoperișuri verzi.
 • Plantarea centurilor verzi.
 • Extinderea și protejarea spațiilor verzi,a parcurilor,a gardurilor vii.
interzis-exportul
 • Asigurarea unui mediu curat ar trebui să se afle pe lista de priorităti a tuturor formațiunilor politice. Din păcate însă, lipsa de educație referitoare la protecția mediului își spune cuvântul, iar politicile nu sunt gândite nici din perspectiva respectului pentru mediu, nici din cea a consumului de energie.
  Propunerile Partidului Ecologist Român pentru zona de protejare a padurilor includ:
 • (1) Interzicerea exportului de materie primă din lemn pe o perioada de 25 de ani.
  (2)Întocmirea unui inventar forestier național în scopul unei bune cunoașteri a resurselor silvice și crearea cadrului necesar în vederea realizării lucrărilor de Cadastru verde la nivel național
  (3)Promovarea certificării forestiere în Cadastrul verde național în scopul creșterii potențialului economic și ecologic al pădurilor.
  (4)Aprobarea unei strategii forestiere naționale și revizuirea Programului forestier național în scopul unui management durabil al pădurii.
  (5) Elaborarea unui program național de împădurire care să aibă ca principal obiectiv creșterea suprafețelor împădurite ca suport al adaptării la efectele schimbărilor climatice .
  (6) Eficientizarea actului de control privind respectarea regimului de utilizare a resurselor pădurii.
 • Semneaza Petitia PER
12068580_1021959294494251_9078249915134670134_o

România e frumoasă prin tine!

Pentru o țară atât de frumoasă cum este România, turismul ar trebui să fie printre principalele motoare de creștere economică. Pentru asta este nevoie însă de infrastructură, dar și de o promovare permanentă a tot ceea ce înseamnă România: relief, peisaje mirifice, produse sănătoase, oameni, cultură, tradiții.

Infrastructura este treaba Guvernului, iar partidul nostru va susține fără rezerve toate proiectele ce vizează dezvoltarea unui transport în acord cu îmbunătățirea calității mediului. Promovarea turismului, a culturii și a tradițiilor românești sunt însă la îndemâna fiecăruia dintre noi. De aceea, Partidul Ecologist Român îți propune proiectul “România frumoasă“. Vino alături de noi! Hai să facem din România principala destinație ecoturistică din Europa! Să vorbim lumii întregi despre patrimoniului natural unic în UE reprezentat de pădurile virgine, fauna, flora şi peisajele mirifice prezente peste tot, din vârful munților până în Bărăgan, de la Cazanele Dunării până în Deltă, din inima Transilvaniei până la Marea Neagră, din dealurile Moldovei până în văile râurilor Olteniei și Argeșului! Postează și tu imagini de la tine de acasa și invită-ne în orașul tău, în locul în care trăiești. Povestește-ne despre oameni, meșteșuguri, obiceiuri și tradiții, despre așezăminte culturale și așezăminte istorice. Hai să ne cunoaștem întâi între noi, iar apoi să ne așteptăm oaspeții de peste hotare!

Nu uita! România e frumoasă prin tine! Hai să o promovăm împreună!

Pentru o țară atât de frumoasă cum este România, turismul ar trebui să fie printre principalele motoare de creștere economică. Pentru asta este nevoie însă de infrastructură, dar și de o promovare permanentă a tot ceea ce înseamnă România: relief, produse sănătoase, cultură, tradiții etc.

Propunerile Partidului Ecologist Român:

(1)Consolidarea brandului de turism prin promovarea produselor turistice românești.

(2)Promovarea României ca principală destinație ecoturistică din Europa.

(3)Dezvoltarea unei reţele de centre de informare turistică în principalele zone turistice

(4) Promovarea şi valorificarea avantajului competitiv al unor produse şi servicii româneşti (agricole, creative)

(5) Cooperare instituţională în sprijinul promovării turistice

(6)Sprijinul acordat autorităților publice locale în vederea dezvoltării infrastructurii turistice.

(7)Un program național privind refacerea a infrastructurii turismului de tratament.

(8)Promovarea externă a acestui tip de tratament.

(9)Valorificarea durabilă a patrimoniului natural unic în UE reprezentat de pădurile virgine împreună cu fauna, flora şi peisajul aferent pentru turism “ECO”.

(10)Acordarea de facilităţi pentru investitorii care doresc să realizeze investiții in domeniul montan și a zonei montane înalte.

(11)Dezvoltarea agrementului în zona montană și în staţiunile turistice, prin parteneriate comunitate locală – administraţie centrală – investitor privat.

(12)Dezvoltarea rutelor europene pedestre și pentru biciclete

(13)În ceea ce privește litoralul, o primă măsură poate viza extinderea sezonului estival de 1 mai până la 30 septembrie

(14)Creșterea importanței portului Constanța ca punct de reper pentru croazierele din Marea Neagră.

(15)Realizarea de proiecte integrate pentru stațiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus și Saturn și promovarea acestora în mediile investiționale

(16)Valorificarea locală a tradiţiilor, a atelierelor de meşteşugari, promovarea zonelor mai puţin cunoscute şi a activităţilor specifice

(17)Un program pentru valorizarea şi conservarea satelor cu un deosebit caracter natural, arhitectural, monumental sau agrar-ecologic

(18)Identificarea, organizarea și promovarea unor festivaluri, carnavaluri, târguri şi alte evenimente, specifice diferitelor zone şi regiuni din România

(19)O colaborare mai strânsă între Ministerul Culturii şi autorităţile locale dezvoltarea și promovarea rutelor culturale și a patrimoniului cultural

(20)Valorificarea potenţialului “ecoturistic” al Deltei

(21)Dezvoltarea și promovarea turismului activ și de aventură

(22) Întocmirea și implementarea proiectelor de management pentru Parcurile Naționale, dezvoltarea accesibilității Parcurilor Naționale și a structurilor de primire turistică la limita teritorială a acestora

(23)Includerea oraşelor București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara,Brașov, Sibiu și Constanța în programele europene de tip „City Break”.