• Ne gasiti si pe retelele sociale
32215384_1826297980727041_7273174331457273856_o

Apel disperat al locuitorilor din satul Armeni

Intre comuna Slobozia-Ciorasti si satul Armeni (judetul Vrancea), inclusiv in sat, s-a hotarat taierea in curand a aproximativ 300 de nuci falnici si roditori, plantati in urma cu peste 40 de ani si care deja au fost marcati.

Pretextul invocat de autoritati este asfaltarea pentru prima data a sectorului de drum DJ204F. Latimea actuala a acestui drum permite asfaltarea fara sacrificarea nucilor, asa cum se procedeaza in orice tara europeana care respecta mediul inconjurator.

Consideram ca defrisarea iminenta si iresponsabila a acestor arbori reprezinta distrugerea nejustificata a mediului, pe care va rugam sa o impiedicati.

Ne intrebam cine a aprobat si cine va beneficia de valorificarea acestui material lemnos deosebit de valoros.

O taiere abuziva a zeci de arbori a mai avut loc in urma cu aproximativ patru ani, pe tronsonul 205 R, dinspre E85 spre Slobozia-Ciorasti (Vrancea), in conditiile in care nu s-a realizat nici macar reabilitarea acestei sosele.

Atasam fotografii cu nucii ce urmeaza a fi taiati si care de ani de zile purifica aerul contaminat de complexele de crestere a porcilor din zona. De asemenea, stopeaza forta crivatului si a viscolului din timpul iernii. Imaginile cu frumusetea pe care o ofera acesti pomi, sunt disponibile si pe Google Maps.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>