• Ne gasiti si pe retelele sociale
33532970_1848144008542438_5649289914584399872_n

Clasamentul modului în care țările UE fac cu economia circulară

Polonia și Republica Cehă s-au situat în fruntea listei celor mai circulate economii ale UE, în timp ce țările nordice, aparent verde, rămân în urmă.

În general, țările cu cele mai mari scoruri din economia circulară – Germania, Marea Britanie și Franța au depășit clasamentul – au sisteme robuste de reciclare și niveluri ridicate de inovare în sectoarele economiei circulare. Țările mai mari au avut tendința de a avea scoruri mai mari în economia circulară, datorate în parte faptului că au economii mai mari, cu mai multe investiții private si brevete. Cele două metrici care se aliniază cel mai mult la clasamentul final sunt numărul de brevete, de investiții și locuri de muncă în sectoarele economiei circulare.

Clasamentul economiei circulare diferă semnificativ de indicele de performanță pentru mediu din 2018, produs în parte de Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene și clasifică o gamă mai largă de politici de mediu, din aer poluarea și emisiile în agricultură și biodiversitate.

ROMANIA este departe…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>