• Ne gasiti si pe retelele sociale
31444836_1814298815260291_1491388781780008960_n

Europarlamentar austriac: „Guvernul român permite distrugerea pădurilor virgine de dragul profitului”

După ce a salutat o decizie definitivă a Curții Europene de Justiție privind distrugerea resurselor forestiere din Bielaowieza, Polonia, el a atras atenția că aproape concomitent și departe de ochii opiniei publice europene are loc o distrugere și mai dramatică a pădurilor virgine din țara noastră.

„În România, unde se află aproape două treimi din pădurile virgine ale Europei, se defrișează de ani buni și sistematic parcuri naționale și alte rezervații naturale protejate, inclusiv zone aflate în patrimoniul UNESCO. Guvernul român permite distrugerea pădurilor virgine de dragul profitului. Ca și în cazul Bialowieza, acest lucru nu este doar o catastrofă națională, ci și o încălcare flagrantă a legislației europene. Nu o să mai tolerăm așa ceva”, a declarat europarlamentarul „Verzilor”, licențiat la rândul său în silvicultură.

„Voi examina gradul de distrugere în luna mai. Dacă rapoartele se confirmă, atunci voi face tot ce îmi stă în putință pentru a iniția o acțiune împotriva României pentru încălcarea dreptului comunitar”, a spus Waitz.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>