• Ne gasiti si pe retelele sociale
26001064_1680994555257385_8839997984362758279_n

PER București solicită masurarea nivelului parametric al emisiilor de noxe din parcările subterane

Având în vedere numeroasele sesizări din partea bucureștenilor, Filiala PER București solicită implicarea Primăriei Municipiului București, primăriilor de Sector precum și a autorităților responsabile în măsurarea și controlarea nivelului parametric al emisiilor de noxe din parcările auto subterane, de sub incintele rezidențiale (clădiri birouri) sau comerciale (malluri) din capitală.

Pentru a împiedica transformarea acestora în camere de gazare pentru cetățeni, din cauza fumului dens și toxic al noxelor emise de autoturime, PER București cere asigurări publice din partea autorităților din domeniu, că se vor lua măsuri urgente pentru prevenirea îmbolnăvirii bucureștenilor, motiv pentru care solicităm prezentarea publică a rezultatelor obținute în urma cererii noastre.

Trebuie înțeles că parcările subterane reprezintă adevarate surse de poluare, care pot fi controlate cu ajutorul unui sistem de aerisire corespunzator și a unor aparate eficiente de absorție a noxelor. În același timp, subliniem că înțelegem necesitatea parcarilor din București și că dorim să existe un echilibru între nevoile de fluidizare a traficului, încercarea de eliminare a blocajelor rutiere și sănătatea cetățenilor.

Dragoș Stan
Președinte Interimar București

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>