• Ne gasiti si pe retelele sociale
19510589_1506385502718292_7893590959550246220_n

PER cere instituțiilor publice să achiziționeze doar mașini electrice

Odată cu ridicarea interdicției privind achiziționarea de autoturisme, șefii instituțiilor publice nu s-au mai uitat la bani. Nu dădeau din buzunarul lor, ci din buget, prin urmare până și primăriile din cele mai îndepărtate colțuri ale țării au dat toate fondurile de care dispuneau pe câte o mașină procopsită.
În timp ce instituțiile și-au umplut garajele cu autovehicule luxoase, dar dăunătoare pentru mediu, cetățenii de rând au dat dovadă de responsabilitate, numărul de maşini electrice şi hibride vândute la noi în țară dublându-se de la începutul anului.
Pe cât este de reconfortant să vezi că românii caută un echilibru între dezvoltare și protejarea mediului, pe atât de frustrantă este nepăsarea celor care conduc România.
Românii dau un exemplu pe care însă demnitarii nu sunt capabili să-l înțeleagă sau pur și simplu, în disprețul lor, nu vor să-l înțeleagă. Din acest motiv, noi, ecologiștii, solicităm tuturor instituțiilor publice să renunțe la autoturismele care otrăvesc aerul și să achiziționeze doar mașini electrice. De asemenea, le transmitem de pe acum că argumentul cu ”lipsa de bani” nu ține, genul acesta de investiție amortizându-se într-un timp foarte scurt.
Danuț Pop
Președinte Partidul Ecologist Român

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>