• Ne gasiti si pe retelele sociale
33467711_1844080625615443_8044804595328745472_n

Respect ciobanului ecologist!

Un cioban a dat în judecată Uniunea Europeană pentru că nu se opune schimbărilor climatice. Bărbatul, care locuieşte în Munţii Şureanu, acuză instituţiile europene că nu depun suficiente eforturi pentru a stopa sau atenua fenomenul schimbărilor climatice, informează B1 TV.

Petru Vlad locuieşte în cătunul Călene, are 50 de ani şi deţine în gospodărie 19 vite şi 150 de oi. Ciobanul se plânge că schimbarea climei se poate observa de la an la an, el fiind nevoit periodic să urce mai sus pe munte pentru a putea duce animalele la păscut sau pentru a găsi apă. Acesta este motivul pentru care dat în judecată Uniunea Europeană.

Alături de acesta, au decis să dea în judecată cele două instituţii reprezentative ale Uniunii Europene alţi nouă crescători de animale din Portugalia, Germania, Franţa, Italia, Kenya, Fiji şi Suedia. Acţiunea a fost depusă la instanţa de judecată din Luxembourg.

“Curţile Uniunii Europene trebuie să asculte acum aceşti oameni”, spune nemţoaica Roda Verheyen, avocatul familiilor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>