• Ne gasiti si pe retelele sociale
31662245_1816179848405521_5086039622690013184_n

Sanțurile din Cismigiu pun in pericol arborii declarați ocrotiți

Conform unei Hotărâri a Primăriei Municipiului București din aprilie 2009, o parte din arborii din Cismigiu au fost protejati. Astazi se executa lucrari privind implementarea unui nou sistem de iluminat. Din pacate, amatorismul celor trimisi pe teren sa puna in practica astfel de proiecte, ne-a aratat esecurile si nu ideile bune. Ca si cu toaletarile arborilor din orase.

De aceasta data, radacinile arborilor din Cismigiu sunt amenintate de stangacia executantilor. Orice taiere a acestora va duce inevitabil, in timp, la uscarea acestora.

In acest sens, PER cere autoritatilor publice locale sa ne asigure public ca lucrarile de schimbare a sistemului de iluminare se vor face sub observatia unor profesionisti astfel incat arborii sa nu fie pusi in pericol si in acelasi timp, sa se faca public avizul Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice, avand in vedere ca Gradina Cismigiu este incadrata la patrimoniu de grupa valorica A (Legii 422/200).

Sursa foto: Alex Mexi

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>