Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

415 salariați ai Romsilva au primit deciziile de concediere, dintre care majoritatea sunt muncitori și personal silvic. Motivul nu se cunoaşte!

Romsilva a obținut în anul 2021 rezultate financiare bune cu personalul actual, adică toți acești oameni pe care acum îi concediază, înregistrând un profit mai mare decât cel estimat, iar indicatorii tehnico- economici au fost realizați în totalitate. Deci, care sunt motivele concedierilor, domnule ministru Barna, domnule director Romsilva? De- alungul anilor presa a publicat multe cazuri din care rezulta că unii angajați fraternizau cu taietorii ilegali de lemne, fiind persoane de bază în increngăturile mafiei lemnului. PER vă cere o declarație publică pentru clarificarea acestei teme. Au legătură concedierile cu mafia padurilor?

Partidul Ecologist Român a propus proiectul asigurării silvice şi utilizarea dronelor pentru a monitoriza defrișările ilegale, în vederea diminuării acestora și pentru a spori gradul de siguranță al angajatilor Romsilva.

Este nevoie să se schimbe ceva în modul de administrare al Romsilva! Dar cu o strategie bine pusă la punct, cu respectarea atribuțiilor şi a drepturilor angajaților!

Nu poți concedia oameni în mijlocul iernii, mai ales în condițiile crizelor deja cunoscute şi fără a oferi motivele!