Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

70% din grâul exportat de Uniunea Europeană în 2020-2021 a venit din România

 Observ că ne lăudăm cu recorduri la exportul de cereale, urcăm în clasamente intra comunitare, ba chiar Comisia Europeană arată că aproape 70% din grâul exportat de Uniunea Europeană în 2020-2021 a venit din România.

Dănuț POP: Vrem subvenții ca în Franța pentru agricultorii români, dacă tot suntem locul I la export de cereale în UE!

✅ Observ că ne lăudăm cu recorduri la exportul de cereale, urcăm în clasamente intra comunitare, ba chiar Comisia Europeană arată că aproape 70% din grâul exportat de Uniunea Europeană în 2020-2021 a venit din România.

❌ Insă, România continuă să exporte în special materii prime şi importă produse procesate cu valoare adăugată mare. Intre timp se înregistrează falimente ale fabricilor de pâine. La un moment dat aveam în jur de 4.500 de fabrici de pâine şi 1.800 de mori. Credem că industria de morărit și panificație din România ar trebui încurajată, dacă suntem atât de productivi! Guvernul, prin Ministerul Agriculturii, ar trebui să se autosesiseze la faptul că produsele agroalimentare exportate în sau în afara UE, sunt duble față de cât importăm. Ca să nu mai vorbim de faptul că “grânarii Europei” au ajuns să importe cocă congelată!

❌ Mai mult, pentru că tot suntem așa darnici și hrănim Europa, agricultorii noștri ar trebui să primească subvenții ca în Franța! Suntem locul 1 la producția de porumb și în top 3 la grâu. Ce agendă au europarlamentarii României la Bruxelles? Ce tot face “patriotul” Cioloș pe lângă fusta lui Macron?

✅ Dată fiind această situație, Partidul Ecologist Român solicitâ Guvernului Cîțu să includă în noul buget, către Ministerul Agriculturii, și fonduri pentru a completa diferența până la valoarea subvenției acordată Franței, agricultorilor. Dacă nu avem politicieni care să negocieze cu UE, atunci să dea bani tot Statul român!

Dănuț POP
Președinte PER