Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Bătaia de joc pe banii românilor atinge noi culmi ale ipocriziei!

Finanțarea partidelor politice cu bani de la stat s-a extins și către partide cu zero parlamentari. Și nu, nu trebuie considerat un pas spre concurență egală între partide în sensul acordării unui buget tuturor partidelor neparlamentare, pentru că vorbim despre o situație unică, iar Registrul partidelor este mult prea stufos pentru ca aleșii poporului să fie darnici și verticali! Forța Națională, partidul gazdă al unor parlamentari dezorientaţi, în căutarea compatibilității doctrinare, este încasatorul unei sume exorbitante, pe motiv de conjunctură favorabilă. Se demonstrează nu doar că este o idee rea și incorectă, dar și că această parșivenie maximă ascunde doze de imbecilitate creativ- legislativă! Dedicația financiară pentru Ponta și Pro-România se traduce prin zicalaa românească: unde dai și unde crapă!

Cred cu tărie că e nevoie, mai mult ca niciodată de o resetare a legislației electorale și a finanțării partidelor politice, de la aerisirea Registrului partidelor politice prin radierea celor care sunt în afara legii, până la anularea finanțării partidelor parlamentare și chiar interzicerea migrării în timpul mandatului a parlamentarilor. Mai mult, completarea birourilor electorale să se facă de drept cu partidele care au participat în alegeri și au obținut mandate, nu dacă au parlamentari la momentul constituirii lor, pentru a dubla oamenii în secții, pentru partidele mari.

Altfel, unii își împart banii publici, ceilalți se joacă de-a politica iar românii așteaptă schimbarea! Legea trebuie schimbată!

Dănuţ POP
Preşedinte PER