Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Cand Codrut si Codruta se intalnesc, totul iese bine…

In legatura cu audierea Codrutei Kovesi la CSM ar trebui mentionat, in primul rand, faptul ca doi procurori din componenta CSM au dosare la DNA. Cred ca din punct de vedere al corectitudinii si moralitatii fata de prezenta Procurorului Sef al DNA in sala, acestia ar fi trebuit sa se abtina, chiar daca avizul Consiliului Superior al Magistraturii este consultativ.

In acelasi timp, am remarcat cu totii rapiditatea cu care s-a „hotarat”/”dezbatut”/”dat” avizul negativ in privinta revocarii Codrutei Kovesi. Cu toate acestea, in trecut, CSM a dat aviz negativ si la reinvestirea lui Kovesi, aviz ignorat, pe atunci, de presedintele Traian Basescu.

In timpul expunerii argumentelor impotriva revocarii sale, Kovesi a spus ca „Nu există condamnări la CEDO pentru dosare instrumentate de când sunt eu șefă la DNA!”, ceea ce reprezinta o minciuna, cazul Elenei Pendiuc, fiica fostului primar din Pitești, Tudor Pendiuc, fiind cunoscut celor preocupati de problemele din Justitie. Elena Pendiuc a câștigat la CEDO, după ce a reclamat condițiile în care a fost ținută în arest.

Mai departe, Kovesi afirma ca „Dacă se dau achitări NU e vina procurorilor!”, afirmatie destul de grava, in opinia mea, intrucat se dau multe achitări pe temeiul „Fapta nu există” și „Fapta nu este prevăzută de legea penală” sau „Nu există probe că persoana a săvârșit infracțiunea”. In cazul acesta,
porcurorii care au trimis dosarele respective în instanță nu au nimic să-și reproșeze? Gravitatea acesti situatii o reprezinta faptul ca persoanele in cauza nu isi mai pot recupera onoarea, familia sau timpul pierdut, deci nu mai pot avea o viata profesionala normala, ramanand suspecti in ochii celor cu care iau contact, ca urmare a acestor „erori”, pe care Kovesi le considera absolut normale intr-o tara democratica, sub justificarea ca doar in tarile cu disctatura ar exista 100% dosare definitive.

Ce-i drept, Tudorel este o sluga a alinatei de guvernare PSD-Alde, dar Kovesi nu este nici pe departe o sfanta. A spus multe minciuni, foarte bine mascate, incat, ai zice ca se pregateste pentru a fi politician pesedist.

Eu cred ca, dupa cele doua expuneri facute astazi la CSM, dupa voturile celor doi procurori cu dosare la DNA si a lacheului Augustin Lazar, am putea trage apa si sa ne dorim reformarea Justitiei din Romania.