Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Ce are de-a face surubul cu padurea? Pare a fi singurul subiect despre care poate discuta Ministrul Apelor si Padurilor

Se zice ca hartia suporta orice, inclusiv neadevaruri.
Mesajele transmise de actuala coalitie de guvernare PSD-Alde, au devenit o obisnuinta in dezinformarea publicului in care negru devine alb, in viziunea dansilor si albul devine negru. De data aceasta, Ministrul Aelor si Padurilor Ioan Denes ne spune ca in ultimii 30 de ani, fondul forestier a crescut cu 260.000 de hectare. Asadar, ar fi greșită percepția că suprafața împădurită s-a diminuat.

Avan in vedere afirmatiile lui Ioan Denes, credem ca este posibil ca sub aspectul statisticii cadastrale suprafetele forestiere sa fi crescut ca suma a unui mod teoretic de utilizare a terenului. Amintim ca versanti complet defrisati inca figureaza in documente cadastrale ca zone forestiere, dar fara ca ele sa mai aiba nici macar un arbore, ci poate doar niste mici formatiuni arbustifesre (tufisuri), care nu au nimic de-a face cu padurea, in intelesul real al acesteia.

A confunda suprafata forestiera cu suprafata efectiv impadurita este ca si cum astazi se vorbeste de mai multi bani in buzuarul romanului cand el defapt a saracit complet.

Atragem atentia despre implicarea paguboasa a acestor afirmatii facute de un Inalt demnitar roman, pentru a justifica ineficienta manageriala a Ministerului pe care il conduce sau l-au condus colegi de partid ai dansului. Niciunul nu a tras o alarma in mod real, privind taierile de paduri.

Amintim ca padurile noastre care au mai ramas, au cea mai mica densitate de arbori la hectar, din Europa. Ecosistemul forestier a fost afectat sau chiar distrus in toate zonele aflate sub protectia sau monitorizarea Ministerului Apelor si Padurilor.
Cum isi explica domnul mininistru, Ioan Denes migrarea speciilor faunistice din „suprafetele (asa-zis) forestiere” in zonele comunitatilor umane (localitati urbane sau rurale) punand astfel in pericol viata si sanatatea locuitorilor acestora?

Faptul ca ecosistemul este profund afectat dovedeste ca sursa de hrana a animalelor (ursi, lupi, vulpi, cerbi etv) a fost semnificativ afectata si rostul lor nu se mai regaseste in „suprafetele forestiere crescute/marite”, cautandu-si astfel, in formule disperate, alte zone de habitat.

Credem ca aceasta afirmatie a ministrului Ioan Denes vrea sa pregateasca romanii pentru acceptarea unui nou dezmat prin taieri abuzive a zonelor impadurite, respectiv a arborilor care inca au mai scapat de crima facuta de drujbe. Indiferent ca aceasta se realizeaza in arii naturale protejate sau in zonele administrate de Romsilva.

Interesant este faptul ca afirmatia lui Ioan Denes vine si intr-un moment de mare critica a unui proiect realizat de silvicultorii de la ICAS împreună cu vânători, pentru reducerea numărului de urşi de la 6000 (estimat acum de ei) la 4000 (cât consideră ei optim), fără a exista un recensământ oficial al urşilor.
Este ilogic sa se afirme ca fauna de mamifere din padurile romanesti s-a inmultit excesiv in conditiile in care sursa de hrana naturala din „suprafele forestiere” amintite de Ioan Denes a scazut.

In concluzie, PER ii transmite Ministrului Apelor si Padurilor ca romanii nu au ajuns la stadiul de imbecilitate pe care acesta o doreste si ca ecologistii din Romania ii monitorizeaza fiecare pas.