Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Chirica si problemele de mediu- incompententa la puterea a doua

Alunecările de teren din cartierul Copou al municipiul Iași, dau batai de cap autoritatilor locale si centrale, in frunte cu primarul Chirica. Datorita lipsei explicatiilor si solutiilor, primarul Iasului face aprecieri de toata jena despre valoarea caselor care urmeaza a fi afectate, spunand ca „Din fericire, nu e o casă foarte, să spunem, scumpă, cea care ar putea fi afectată”. In loc sa caute solutii, se scuza si se resemneaza. Ce au făcut până acum? Nu a existat niciun fel de preocupare reală din partea autorităților pentru administrarea corectă și mai ales protejare a spațiilor de intravilan urban și rural.

Observam formula lejeră și contemplativă pe care autoritățile locale si centrale o manifestă prin aplicarea unei singure măsuri de monitorizare a alunecării de teren. Prin aceste ședințe formale vor să dea impresia că îi preocupă starea urbei, dar in realitate dovedesc multa incompetența. Lipsa politicilor de protectie si exploatare durabila a spatiului intravilan, rural si urban se resimte astazi, in efecte ale naturii.

Partidul Ecologist Român nu poate manifesta toleranță față de aceste atitudini de indiferență și lipsă de profesionalism. Ii recomandam lui Chirica si autoritatilor competente sa citeasca prevederile Legii Protecţiei Mediului, cap. XIV- Atribuţii şi raspunderi, la art. 75, lit. Y, sa le puna in practica si sa asigure iesenii ingrijorati ca vor beneficia de un sprijin real din partea primariei si a autoritatilor centrale si locale de mediu.