Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

COMUNICAT DE PRESA

Partidul Ecologist Român a decis să renunțe la tradiționala lansare de candidați și să dedice acest moment românilor.

„Deviza noastră este <<Protejăm România>>. Prin urmare, în loc de discursuri și prezentări de candidați, am ales să intrăm în cursa electorală printr-o acțiune de donare de sânge. Cei peste 550 de candidați ai partidului vor merge, împreună cu susținătorii lor, la centrele județene, în timp ce candidații din București, alături de membrii organizației, se vor prezenta la cele cinci puncte de colectare din Capitală. Nu este o situație de urgență, din fericire, este doar felul nostru, al ecologiștilor, de a ne face datoria față de români”, a declarat vicepreședintele PER, Mirică Dimitrescu, în cadrul conferinței săptămânale a PER.

De asemnenea, domnul Mirică Dimitrescu a salutat mesajul președintelui ales al Statelor Unite ale Americii Donald Trump  de continuare a eforturilor asumate de SUA privind protecția în conformitate cu Acordul de la Paris: „Pentru noi este o garanție că politica de protejare a mediului, de luptă împotriva încălzirii globale rămâne o prioritate pentru viitorul guvern american”.

La rândul său, președintele PER, Dănuț Pop, a anunțat că partidul, în baza unui acord încheiat deja, va prelua în programul de măsuri propunerile mai multor ONG-uri, sindicate și asociații, pe domenii precum educație, cercetare, agricultură, protejarea mediului, protecția animalelor, sănătate etc.

„Programul nostru de măsuri se bazează pe parteneriatul durabil dintre om și mediu. Dezvoltarea României se poate face, în opinia noastră, doar printr-un echilibru între protejarea cetățenilor și protejarea naturii. Din acest motiv am cerut și am primit sprijinul unui număr mare de asociații, ONG-uri și sindicate”, a precizat președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop.