Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Conferinta de presa Danut Pop Baia Mare

Astazi am fost in vizita de lucru la Maramures unde, alaturi de presedintele filialei, Mircea Ciocan, am sustinut o conferinta de presa la sediul PER din Baia Mare.

* Ecologiştii cer lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu să rezolve problema gazelor din Marea Neagră în interesul românilor, nu al multinaţionalelor.

“Noi am făcut o scrisoare către Dragnea şi Tăriceanu, în care îi acuzăm de înaltă trădare dacă nu rezolvă problema redevenţelor şi a gazelor din Marea Neagră. Gazele de acolo înseamnă o rezervă de câteva sute de miliarde de euro şi, din păcate, noi vrem să le dăm gratis. Adică, redevenţă de 2-3%, în condiţiile în care în marea majoritate a ţărilor din Europa redevenţa pleacă de la 50% în sus. Noi am cerut o redevenţă de 50%, plus impozitul pe profit de 16%. Ceea ce înseamnă că gazele noastre le-am putea folosi şi intern, la preţul pe care îl dorim noi pentru populaţie, nu la cel pe care îl doresc multinaţionalele, adică americanii şi cei din UE. Vindem ţara, că de aia i-am acuzat de înaltă trădare”, a arătat Dănuţ Pop, preşedintele Partidului Ecologist Român.

El a mai precizat că în continuare se vând resursele României, fără a se ţine cont de nevoile populaţiei şi poate “într-o zi vor înţelege că sunt puşi acolo să îşi facă datoria faţă de popor, nu faţă de americani sau nemţi. Acum se discută de Schengen, dar eu spun că vom intra în Schengen când le vom da la olandezi portul de la Constanţa. Portul nu se poate da, pentru că este strategic. Tot ceea ce înseamnă profitabil, strategic, cei de afară le cer”.

Preşedintele filialei Maramureş a PER, Mircea Ciocan, a anunţat că partidul îşi urmăreşte cu consecvenţă interesul pentru alegători, face politica mandatului pe care l-a primit de la alegători, prin cei doi consilieri judeţeni, dar şi prin consilierii locali din Maramureş.”