Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Criticăm ferm decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina și solicităm comunității internaționale solidaritate.

În urma invaziei rusești din Ucraina, începută în această dimineață noi, Partidul Ecologist Român prin vocea Președintelui Dănuț Pop ne exprimăm solidaritatea față de poporul ucrainean:

“Suntem solidari cu poporul ucrainean.
Condamnăm ferm acțiunile lui Vladimir Putin și războiul destabilizator pe care l-a creat în regiune. Este un moment în care comunitatea internațională trebuie să-și dovedească solidaritatea și să reacționeze unitar. Ea este cea care trebuie să facă tot posibilul să impună oprirea imediată a ostilităților din partea rușilor. Rusia nu se va opri decât în urma celor mai dure sancțiuni economice. Rolul ONU este de o importanță vitală, de aceea cerem o implicare vizibilă a acestei organizații mondiale. Solicităm Guvernului să dea dovadă de responsabilitate și viziune. Ne rugăm pentru pace și revenire la dialog. Diplomația este singura cale de soluționare și stopare a acestui război

Mulți ucrainieni se îndreaptă cu disperare către graniță. Unii dintre ei au fost văzuți venind chiar pe jos. Războiul ăsta nu este doar despre Ucraina, ne privește pe noi toți.” menționează Dănuț Pop.