Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Dănuț Pop condamnă ferm tupeul ambasadorilor străini care s-au amestecat în politica energetică a României.

“Știați că România nu a scăpat de obiceiurile fanariote și de plata birului? S-au schimbat doar stăpânii, acum guvernanții noștri își cumpără locurile de la Occident.

Altfel nu se explică tupeul ambasadorilor Franței, Germaniei, Italiei și Marii Britanii. Aceștia cu un cinism demn de stăpânii de sclavi și-au depășit atribuțiile postului, cerând României despăgubirea furnizorilor de energie care au fost obligați de Guvern să compenseze facturile. Pe spatele cui credeți că s-ar face această despăgubire? Tot pe spatele nostru, al românilor cu venituri minime și taxe enorme. Domnule Virgil Popescu, dacă tu nu ai fost susținut în funcție ca să reprezinți interese externe, cum au ăștia tupeul să ceara așa ceva? Cum au tupeul să ne spună ce să facem cu resursele și taxele în țara noastră?

Ar trebui luate măsuri ca niciun alt stat să nu se mai amestece în treburile noastre interne. Domnii ambasadori sa ceară guvernelor lor, nu nouă, să-și susțină furnizorii. Statutul lor le permite să aibă dialog doar cu Ministrul de Externe, nu să facă politică energetică în România. Este o jignire față de români ce și-au permis aceste state. Ne tratează ca pe niște sclavi. Ministrul de Externe ar trebui în mod normal, dacă este patriot, să solicite URGENT revocarea mandatelor acestor ambasadori, conform Convenției de la Viena. Articolul 42, care stipulează activitatea ambasadorilor într-o țară străină a fost grav încălcat prin aceste solicitări. Dacă eu aș cere așa ceva în țările lor, m-ar lega. Ar trebui trimiși de unde au venit ca să înțeleagă odată pentru totdeauna și Occidentul că nu suntem colonia lor de sclavi.”