Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Dănuț Pop, liderul PER, intervine pe OUGul lui Tánczos Barna pentru Capitală.

“Managementul gestionării deșeurilor este o problemă cu care România și mai ales Bucureștiul se confruntă de mulți ani. Infrigementul pe poluare aplicat României ne arată incapacitatea administrațiilor locale și de sector de a aborda această problemă. Colectarea selectivă și depozitarea conformă a deșeurilor în capitală sunt departe de a fi implementate. Nicușor Dan și primarii USR ne-au arătat cât sunt de habarniști și cum mesajele din campanie au fost lozinci de a minți bucureștenii.

România are nevoie de o aliniere privind managementul deșeurilor. Tánczos Barna a anunțat că urmează să fie propusă o Ordonanţă de Urgenţă care dă posibilitatea sectoarelor să gestioneze depozitarea deşeurilor. Astfel că primăriile de sector vor putea căuta apoi soluţii în judeţele învecinate, unde sunt platforme autorizate.

Este un lucru bun și este o lovitură dată peste față USRului! Gunoaiele de pe străzi și gropile de la periferie nu au fost nicicând mai evidente! Avem mizerie la propriu în București! Sunt curios unde se vor depozita gunoaiele din Sectorul 1. Abilitățile și etica managerială ale primăriței Clotilde au fost deja demonstrate.” spune președintele PER Dănuț Pop.

O politică în materie de produse durabile poate reduce și deșeurile în mod semnificativ.