Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Dănuț Pop (PER): România trebuie pregătită pentru criza alimentelor și criza apei!

Din seria comunicatelor “Recuperați resursele naturale”, președintele Partidului Ecologist Român cere anularea concesionării contractelor ce vizeaza apa potabilă.

Apa potabila este o resursă de interes strategic si o problemă ce ține de Securitatea Natională. Resursele internaţionale de apă potabilă sunt în continuă scădere si vor continua să scadă şi pe viitor. Alimentarea cu apa a populației trebuie să fie asigurată de stat, direct și non-profit.

Toți oamenii au dreptul la apa potabila, apa nu este o marfa. Am ratat deja șansa de a alimenta intreaga Românie cu gaze, sper să nu ratăm și șansa de valorificare a apei în interesul românilor noștri! Statul să aibă controlul asupra apei printr-o companie de stat, să scadă prețul apei și să dea acces tuturor. Costul apei ar trebui să se rezume la costurile energetice necesare captarii, filtrarii și transportului apei plus un procent reprezentând investițiile în infrastructura, fără profit.

Partidul Ecologist Român consideră că este un moment oportun pentru a se trecere la schimbarea Constituției, unde, recuperarea în diferite moduri a resurselor naturale va avea întâietate.

Dănuț Pop
Presedinte PER