Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Dănuț Pop susține că majorările salariilor românilor sunt doar praf în ochi din cauza inflației.

Liderul Partidului Ecologist Român nu crede în creșterea venitului românilor, din cauza inflației. Veniturile suplimentare sunt prea mici ca să acopere costul produselor și al facturilor extrem de crescute.

“Deși aparent salariile au crescut, adevărul este că în realitate inflația ne omoară, iar așa-zilele creșteri salariale nu acoperă nici pe departe adaosurile neprevăzute care s-au aplicat la facturi, la carburanți și chiar la alimente.

Pe de altă parte faptul că statisticile includ primele de Paște și câteva bonusuri ca majorări salariale este o eroare, acestea fiind oferite singular, nu sub formă de venit constant.

Aceste statistici care susțin creșterea salariului mediu în România sunt fals interpretate și rupte din context pentru că la nivelul inflației actuale orice creștere a venitului e mai mică decât costul inflației, iar asta înseamnă că la buzunar se resimte tot ca o pierdere. Este absurd să vorbești despre creșterea veniturilor când adevărul este că puterea de cumpărare este tot mai scăzută. Dacă partidele de guvernare au interes să acopere subiectul inflației în media și să se vorbească despre creșteri salariale sunt curios cum o să ne păcălească să credem că avem mai mult în portofele când plătim facturile, cumpărăm alimente și observăm că în portofel nu mai rămânem decât cu sărăcia noastră” spune Dănuț Pop