Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Dănuț Pop susține că ministrul Cîmpeanu are numai idei proaste și lipsite de aplicabilitate.

Liderul Partidului Ecologist Român a criticat ultima inițiativă a Ministerului Educației prin care meditațiile cu profesorul de la clasă vor fi interzise prin lege.

“Ministrul Sorin Cîmpeanu efectiv nu știe ce să mai inventeze ca să pară că produce vreo schimbare în sistemul de educație românesc.

Adevărul este că în ultimul timp nu a reușit altceva decât să facă gafă după gafă. Mai nou i-a venit minunata idee de a interzice profesorilor să facă meditații cu elevii de la clasă. Inițiativa ar trebui să se aplice începând cu anul școlar 2022-2023.

Propunerea este o mare greșeală din mai multe motive. În primul rând pentru un elev este distructiv să fie nevoit să învețe în stilul a doi profesori diferiți la aceeași materie. Părinții la rândul lor, dacă au la clasă un profesor foarte bun, vor insista ca acesta să-i fie meditator copilului în anii terminali, indiferent ce prevede legea. Asta înseamnă că se vor face foarte multe meditații la negru, prin evaziune. În practică măsura asta propusă de Cîmpeanu nu ajută pe absolut nimeni, ba chiar încurcă.

A mai venit și săptămâna trecută cu o promisiune elucubrantă, că va înlocui el tabla clasică cu cea digitală în toate cele 100.000 de clase. Asta e încă o aberație care nu se va concretiza, pentru că înainte de table digitale, interdicții la meditații și alte idei năstrujnice, sistemul de educație românesc se confruntă cu probleme reale precum lipsa unei programe școlare adaptate pieței muncii actuale, lipsa profesorilor din cauza salariilor proaste și să nu uităm de condițiile total insalubre din majoritatea școlilor de la țară și nu numai” spune Dănuț Pop