Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

De rasul curcilor

Stirea ca Adrian Dobre, primarul PNL Ploiesti a ieșit ieri la o manifestație împotriva poluării chiar in orașul pe care îl administrează ne arata analfabetismul functional de la nivelul administratiei publice locale. Se pare ca in ziua de astazi, alesii nostri uita ca, in comparatie cu cetatenii de rand, detin intrumente politice si in cele mai multe cazuri deciziile stau chiar in pixul lor. Pentru ei, a protesta inseamna sa-si aduca un plus de imagine la activitatea zilnica si nicidecum sa vina cu o solutie pentru rezolvarea unor probleme concrete sesizate de romanii in cauza.

Gestul primarului din Ploiesti il pozitioneaza in gasca falsilor ecologisti, sezonieri, cum imi place sa ii numesc, si asta deoarece problemele de poluare din oras nu sunt de ieri.
Cu alte cuvinte, domnia sa a asteptat sa vina Ziua Mondiala a Mediului pentru a-si transmite mesajul si asta dupa vizitele Ministrului Mediului, din ultima luna in municipiu.
„Eu nu cred că problema poluării este o problemă pe care să o rezolve doar primarul sau doar Agenţia de Mediu, sau doar Garda de Mediu sau alţi factori implicaţi, ci trebuie o acţiune comună” declara primarul Ploiestului. Dupa aceste lamentari bombastice, ne intrebam daca Adrian Dobre in calitatea sa de primar, a facut demersuri scrise catre institutiile mentionate mai sus, care au fost raspunsurile si daca a organizat intaniri oficiale de solutionare a problemei.

In final, subliniez dreptul fiecarui cetatean de a protesta cu mentiunea ca, cei care au functii elective ori cei care sunt numiti politic in institutii decizionale ori de control ar trebui sa fie rezervati in a participa la proteste in calitatea functiilor pe care le detin, din simplul motiv ca sunt penibili, isi demonstreaza habarnismul in domeniu si mai ales pun intr-o lumina proasta intitutiile pe care le reprezinta.

Danut POP
Presedinte PER