Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Deci, cum rămâne cu recuperarea prejudiciilor ?

Este suficient ca un vinovat (furt/corupție) să facă ani de puscarie iar statul român să rămână pe dinafară? Procedura de stabilirea a prejudiciului este foarte complicată, valorificarea facută de ANAF putând să inducă diferențe foarte mari….

Această lacună procedurală și legislativă incurajează astăzi indirect, unii români sa nu mai pună preț pe libertatea lor si sa aplice aceeași rețetă „de succes” promovată atât de mult online, la TV si in presa, cu politicieni sau oameni de afaceri care încalcă legea in acest sens. Aceste personaje negative, daunatoare politicii românești cat si imaginii României reprezintă exemple pentru tinerii de astăzi. Ei pot alege constient să facă cativa ani de puscarie pentru a obtine sume frumoase iar cand sunt eliberati sa se poata bucura linistiti de tunurile date…
De ce sa isi ia un credit de 100 000 de euro pentru o casa si sa plateasca 30 ani daca pot fura 100.000 euro si sa stea doar pana la 5 ani in inchisoare? Este desigur, doar un exemplu nefericit de gandire al unor tineri care s-au saturat sa auda ca oamenii pe care i-au votat si care ii cheama in politica, ajung sa fie inchisi pentru nerespectarea legilor.

Asadar, daca tinem la repectarea legilor si la viitorul urmatoarelor generatii, actuala guvernare va trebui sa rezolve aceasta problema grava, cat mai repede. Si ar putea sa inceapa prin a promova oameni curati!