Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Declarațiile preşedintelui Klaus Iohnnis, lipsite de solidaritate civilă cu privire la forma aparută în presă a legilor securitații, nu au generat decât dezbateri TV ci şi un anunt de protest din cauză că Serviciile de informații sunt lăsate să își creeze propriile legi. 45 de ONGuri au emis solicitări de clarificări şi o serie de intrebări cu privire la aşa-zis-ul draft.

Partidul Ecologist Român a reacționat printre primii şi a condamnat forma modificărilor aparută în presă. Circuitul neobişnuit şi caracterul secret al modificărilor, lipsa de transparență si a dezbaterii publice, inexistența unui autor asumat precum şi caracterul nedemocratic al modificărilor legislative sunt punctele pe care ecologiştii le amintesc in cadrul acestui comunicat.

🌲Partidul Ecologist Român consideră ca reprezentanții serviciilor de informatii ar trebuie sa fie mai discreți în activitatea lor, că o democrație nu se consolidează sporind puterile serviciilor asupra civililor cu încalcari ale drepturilor omului si in niciun caz lărgind influența acestora în Justiție.

❌ Klaus Iohannis ar trebui să fie preşedintele românilor, nu al Serviciilor!

Dănuț Pop
Preşedinte PER