Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

 Dezbatere in spatiul public pe tema violentelor asupra celor care fac anchete jurnalistice despre taierile de paduri si in general despre mafia padurilor

ar vedem cum inalti demnitari se screm in direct la tv si cum parlamentarii plang de mila celor batuti sau omorati.

Sunt niste cinici ordinari! Teatru, interes de sine si pentru imagine publica, acesta este obiectivul multora dintre politicienii din Romania.

Inca din 2016 promitea Augustin Lazar ca se vor demara pregatirea magistratilor in domeniul infractiunilor de mediu. Degeaba. Au aparut si salvatorii Romaniei si s-au laudat cu proiectele PER
pentru mediu, cu infiintarea unei structuri separate pentru acest timp de infractiuni. Lauda si atata. Acum deplang procedura greoaie si lispa unitatii din coalitie.

In general multa gargara si campanii de imagine: plimbari cu bicicleta, plantari de arbori de dragul live-urilor pe facebook, poze si echilibristica pe trotineta. Bine ca domeniul protectiei mediului a devenit refugiul demnitarilor lipsiti de idei dar dornnici de fala si likeuri.

Este o mare rusine. Unde sunt dronele de monitorizare, unde sunt echipele de interventie neutre, unde este justitia corecta?

De ce inca se mai vorbeste despre fraternizarea cu infractorii, de suspriciunea complotuilor mizerabile intre autoritati si hoti?
Cand se va face ceva concret si legislativ pentru salvarea padurilor?
Cati vor mai fi batuti sau omorati?
Rusine!

Dănuț Pop
Presedinte PER