Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Din seria „Suntem cu ochii pe voi” CUCule, i-ati zborul!

Lipsa de autoritate ca ministru dar si in administrarea banilor publici il imping pe Ministrul Cuc sa achizitioneze drone pentru monitorizarea santierelor de constructie a autostrazilor.

Apreciem initiava „aeronautica” a ministrului CUC (ca tot se pricepe), insa ii propunem: contravaloarea costurilor legate de achizitionarea si exploatarea dronelor sa fie acoperita de reducerea echivalenta a unui numar de posturi din aparatul ministrului, care au in fisa postului atributii de verificare si/sau monitorizare a lucrarilor.

Daca aceasta propunere nu il „aranjeaza” atunci sa se asigure ca valoarea costurilor pentru achizitionarea si exploatarea dronelor va fi suportata de catre constructor- o masura preventiva, daca tot simte acest risc si oamenii din subordine nu isi fac treaba. In situatia in care se incalca clauze contractuale ( intarzieri, calitate slaba a lucrarilor), se reziliaza contractul cu constructorul, doar daca spagile nu sunt prea mari.

Daca de departe ideea pare ciudata, ne intrebam cine va avea comanda acestor drone? Totusi, partea buna a achizitiei unor drone ar fi ca, in sfarsit, Autoritatea Aeronautica va reglementa utilizarea acestora in Romania.