Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Domnule ministru, de ce nu se aplica Legea Preventiei? ANAF, jos labele de pe antreprenorii romani!

Legea Preventiei este proiectul legislav propus de Partidul Ecologist Roman! Ne-am bucurat sa vedem ca ideea noastra a fost preluata de catre cei de la PSD si ca in sfarsit, Agentia Nationala de Administrare Fiscala va inceta cu abuzurile.

Astazi, mi-a atras atentia mesajul dureros al unei tinere, medic veterinar din Bucuresti. Ina Cristina Dragomir povesteste experienta sa cu cei de la ANAF:

„(…) au scotocit bine si daca totul era afisat asa cum prevede legea, daca toti banii erau fiscalizati, daca toate registrele corespundeau ,daca tot ce stiam ca trebuie facut era facut s-au gandit ca nu este de ajuns. Asa ca au continuat cautarile si au descoperit, in final, o neregula. O MARE NEREGULA, pe bonul eliberat de casa de marcat era gresit numarul imobilului in care ne desfasuram activitatea….CATASTROFA, au spus, intolerabil asa ceva!!! Sa amendam acesti „netrebnici”. Si nu asa cu una cu doua. Mai exact cu 10000 lei .. Nu am fraudat statul cu nimic, nu am inteles de ce e asa de grav acest aspect. Nu am inteles de ce nu s-a putut da un avertisment, tinand cont de noua lege a preventiei si as fi remediat aceasta situatie imediat. „FRAUDA” savarsita de mine a fost sanctionata cu 10000 lei (o suta de milioane in caz ca cineva considera ca poate poate gresesc si pe tastatura telefonului asa cum am gresit si pe casa de marcat), confiscarea sumei de 373 lei, fiscalizati in casa de marcat pana la ora controlului si suspendarea activitatii pana la remedierea CATASTROFEI. Nu a contat ca mi-am platit toate contributiile la timp si am fiscalizat fiecare leut care mi-a trecut prin mana.”

Aceasta tanara mai scrie ca regreta faptul de a ramane sa profeseze in Romania. Acasa, aproape de cei dragi. Si nu, nu spun acest lucru pentru a da o nota emotionanta sau populista postarii, ci o spun pentru ca aceasta este realitatea cruda. Ne pleaca oamenii. Iar modul in care functioneaza institutiile Statului, in frunte cu Guvernul Romaniei este unul dintre motive.

Lipitorii de afise, analfabetii functionali, slugile obediente din institutiile publice ne costa. Si nu doar bani. Ramanem fara forta de munca, fara antreprenori. In Romania va predomina o populatie inactiva, formata din pensionari si asistati sociali. Caci acestea sunt categoriile importante pentru alianta de guvernare PSD-Alde. De cand au venit la putere au incurajat nemunca si au descurajat antreprenorii romani. Le-au pus in carca taxe peste taxe. Si, de parca nu ar fi fost de-ajuns, ANAF continua sa fie calare pe ei.

Pentru ce mai exista Legea Preventiei?

Partidul Ecologist Roman il someaza pe ministrul Finanţelor Publice, domnul Eugen Teodorovici sa ofere explicatii publice cu privire la neaplicarea prevederilor legislative ale preventiei in acest caz, sa remedieze aceasta situatie si sa asigure public toti antreprenorii romani ca aceste abuzuri nu vor mai avea loc.

Danut POP
Presedinte PER