Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Dublul standard se încadrează la ilegalitați pentru un avertizor de integritate

Ecologistii se implică in dezbaterea proiectului legislativ despre avertizorii de integritate și ridică , curiozități privind sectorul public.

“Avertizorii de integritate pot face referire si la incompetenta sau la pagubele pricinuite de guvernantii sau servantii publici prin deciziile bazate pe neintelegerea sau ignorarea realitatii societatii romanesti? Furtul de “identitate” la nivelul guvernantilor prin fluturarea de diplome false la televiziuni poate constitui un subiect de pus pe masa „avertizorilor”?

Ca ecologiști și patrioți, cred că am fost un soi de “avertizori de integritate”! Și nu așteptăm recompense! Avertizam că multinaționalele au un tratament fiscal particular iar firmele românești sunt in moarte clinică, avertizam că ambasadorii și romanii fac același lucru, doar că la ei este lobby iar la noi trafic de influență, avertizam că mafiile pădurilor și deseurilor prosperă iar noi ne îmbolnăvim de la poluare, avertizam că primim produse la calitate inferioară față de Occident, ne otrăvim copii cu chimicale, și mai putem continua!

Cred că la noi problema este Justiția, uneori selectivă, alteori absentă. Și chiar organele de control care acționează de multe ori la comandă!

Poate treaba cu avertizorii de integritate va anula procedura cu dosarele de la sertar, și-i v-a determina pe justițiari să acționeze. Dacă nu cumva, legea ii vizează tot pe romanii noștri amărâți, afaceriștii deja încălecați de ANAF…. României ii lipseste ca instituțiile statutului să își facă treaba. Să fie respectate cele trei puteri in stat: Executivă, Legislativă și Judecătorească! Să nu existe interferențe! Reactivarea turnătorilor pe bază de recompensă, împachetată ca bună practică europeană, va ajuta doar ca instrument de acțiune justițiara preferențiala. Intră probabil, în pachetul protocoalele SRI cu Justiția!

Prin legea asta se modifică salarizarea celor care de drept ar trebui să descopere fraudele?”