Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Ecologiștii avertizează membrii coaliției de guvernare: USR-Plus a inițiat cea mai periculoasă politizare a companiilor de Stat

‼ Partidul Ecologist atrage atenția asupra demarării procesului de preluare a principalelor Companii Naționale ale Statului român prin cârdășia USR- Fondul Proprietatea.

❌ Principalele Companii profitabile ale Statului roman (peste 800 Mil Euro in 2019), aflate în portofoliul Fondului: Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Administratia Porturilor maritime Constanta, Complexul Energetic Oltenia, Aeroporturi Bucuresti, Alro, Romaero, Societatea Nationala a Sarii, Plafar, OMV Petrom, Enel și încă multe altele (23 în total), urmează a parcurge o etapa imediată de schimbare a Consiliilor de Administratie majoritar PNL-iste, cu membrii USR!

❌ Având în vedere că majoritatea acestor companii este în subordinea miniștrilor USR-Plus, Cătălin Drula la Transporturi și Claudiu Nasui la Economie, s-a început procesul de parteneriat USR- Fondul Proprietatea, aceștia fiind singurii reprezentanți în Consiliile de Administrație.

❌ Deși în conformitate cu OUG 109, Statul român a organizat concursuri pentru ocuparea functiilor de membri ai CA, cheltuind sume uriașe pentru firmele de recrutare, noile CA-uri nu vor ține cont de rezultate, lăsând mâna liberă parteneriatului USR-Fondul Proprietatea.

‼ Ecologiștii solicită Guvernului Cîțu să impună ca în toate CA-urile Companiilor aflate in portofoliul Fondului Proprietatea, dacă tot nu respectă OUG 109, să existe membri propuși de toate partidele din coaliția aflată la guvernare. USRiștii urlau împotriva politizării și pentru respectarea legislației, iar astăzi ignoră propriile lozinci. Ei nu respectă OUG 109 și organizează cea mai periculoasă politizare a companiilor de Stat. PNLiștii și UDMRiștii ar trebui să deschidă bine ochii la ce fac partenerii de coaliție. Să nu mai vorbim de PSD și AUR!

Dănuț POP
Președinte PER