Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Ecologiștii se revoltă în legatură cu Legea privind sanctionarea cu închisoare a angajatorilor și antreprenorilor care nu își plătesc datoriile către stat, conform unui nou proiect de lege inițiat de Ministerul Finanțelor.

Partidul Ecologist Român critică reîncrimiarea ca faptă penală a angajatorilor de a nu vărsa la bugetul de stat sumele reținute la sursă cu titlu de impozit și contribuții sociale, mai ales că aceasta a fost anterior declarată neconstituțională prin Decizia nr. 363/2015 a Curții Constituționale. Mai mult, criza sanitară și cea energetică sunt oricum niște pietre de moară pentru antreprenori. Chiar au luat-o razna cu toții? Hai să-i bage pe toți la închisoare, să rămână doar multinaționalele, că oricum de ele nu se ating, nu are nimeni curaj! Chiar vor să fie continuatorii lui Basescu și Kovesi de a distruge capitalul românesc? Mă așteptam la mai multă promovare a Legii Prevenției, de exemplu! Guvernanții și parlamentarii trebuie să aibă grijă de antreprenorii români, mai ales în astfel de vremuri tulburi, nu să le pună gheata pe cap! Este un demers ruşinos!

Totuși, cum ar fi propunerea noastră pentru extinderea aplicabilității legii și la toate instituțiile guvernamentale și ale administrației publice care amână la plată obligațiile către antreprenori, incluzând aici TVA, decontări ale lucrarilor executate, plăți ale serviciilor prestate sau sume rezultate ca urmare a unor hotărâri judecatorești. Raspunderea trebuie să fie individuală și să includă șefii instituțiilor, până la nivel de ministru!

Dănuț POP
Președinte PER