Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Greşelile PNL şi USR privind negocierile PNRR revin în discuție, de această dată la capitolul pensii.

Bugetul pensiilor este plafonat pe 70 de ani la 9, 4% din PIB grație foştilor guvernanți care au tot încercat să coloşească acest fapt al condiționării noastre la banii prin PNRR. Atât au putut ei să negocieze!

🌲 Am atras atenția asupra faptului că în doi ani de guvernare PNL și USR, NU au mărit pensiile, în pofida legii existente care îi obliga să facă acest lucru. Am intervenit şi când s-a aflat de blocarea maririi pensiilor pentru români ca urmarea a slabei negocieri! Suntem foarte revoltați de incapacitatea multor guvernanți de a ne reprezenta interesele în discuțiile cu Bruxellesul!

➡️ Liderii europeni stiu foarte bine ce pensii, alocații şi salarii mici sunt în România, că din acest motiv ne pleacă oamenii din țară Ai noştri sunt vinovați de condamnarea la săracie a propriilor cetățeni! Trebuie de urgență reluate negocierile pentru un rezultat avantajos!

🌲 PER cere marirea pensiilor şi a salariilor! Poziționarea Avocatului Poporului întăreşte solicitările noastre, întrucât explică faptul că românii nu se pot întreține din salariul minim! Negocierile la UE să se facă pentru români, nu pentru firmele de casă ale guvernanților cu condamnări la săracie a populației!

Dănuț POP
Președinte PER