Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Guvernele Orban și Cîțu au lansat un nou concept

PER solicită Parlamentului României modificarea codurilor de procedură civilă și penală și includerea unor amendamente care să permită cetățenilor să se apere în instanțe.

Guvernele Orban și Cîțu au lansat un nou concept asumat, se pare, și de CCR, și anume că legile în vigoare „pot” fi respectate de Guvern doar în anumite condiții sociale, economice, sanitare, meteorologice, etc; dacă una din condiționările proprii nu corespund cu viziunea politică din programele de guvernare, respectivele legi, chiar de mare impact cu afectarea salariilor si pensiilor a milioane de români, sunt „opționale”.

In aceste condiții, PER solicită Parlamentului României modificarea codurilor de procedură civilă și penală și includerea unor amendamente care să permită cetățenilor să se apere în instanțe în baza aceluiași principiu, respectiv al imposibilității respectării legii din aceleasi motive.

Ar trebui ca instanțele să judece tot pe principiul “ degeaba spune legea într-un fel, dacă inculpatul nu are resursele (morale, financiare, etice…. etc)”, o va respecta parțial, funcție de existența lor. Este inadmisibil ca exact cei care sunt desemnați sa vegheze asupra respectarii legilor pe care chiar ei le-au promovat si votat, sa constituie un exemplu de instigare la ignorarea lor.

Danut POP
Presedinte PER