Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Guvernul Cîțu vrea să-i îmbogățească pe șmecherii din energie!

Gogoașa aruncată românilor privind compensatiile pentru încălzirea locuinței este cea mai mare făcătură politică in favoarea privatilor din ultimii ani. Românii să nu creadă că ajutorul este pentru ei, totul este în avantajul furnizorilor! Guvernul Cîțu face orice pentru ca furnizorii să rămână cu profitul intact iar românii cu sărăcia.

Solutia Cîțu crește deficitul public, abaterea de la programul de convergență putând duce la suspendarea fondurilor europene cuvenite României inclusiv cele din PNRR. Măsura propusă va crește inflația pentru că nu stopează pe de o parte creșterea prețurilor, iar pe de altă parte va umfla considerabil consumul guvernamental pe datorie adăugând costuri de finanțare suplimentare. Creșterea de preț se transformă în datorie publică, conducând la măsuri de creștere a taxelor și evident a inflației.
Partidul Ecologist Român a cerut clar înființarea unei companii de stat de distribuție si în această formă, prețul s-ar putea reduce până la jumătate!

Orice formă a subvențiilor stat- cetățeni va ajunge la companiile private! Mai are sens să amintim că alte state europene au plafonat prețurile deși mincinosul de Cîțu a zis ca nu se poate?
PER solicită menționarea în clar a valorii taxei europene în facturile la energie.

Se pare că în teorie, toate statele ar trebui să facă eforturi să trecem la surse de energie regenerabilă. În teorie, căci în practică, atunci când cea mai puternică economie din UE decide să revină la cărbune, tranziția către eoliene și panouri solare pare să nu fie cea mai fiabilă. Dacă Germania a facut-o, atunci să o facă şi România. Sau vreți să fim iar fraierii de serviciu?

Danut POP