Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

In aceasta seara ne- am amintit de Ceusescu

In aceasta seara ne- am amintit de Ceusescu. Doar atunci se faceau mitinguri pentru slavirea presedintelui. Desi se discuta de “Statul paralel”, pesedistii uita de petrecerile la care participa chiar Liviu Dragnea, la taierea porcului ori la meciurile de tenis, alaturi de Kovesi si Coldea. Si ca sa-l citez pe bunul meu prieten, Silvian Ionescu: Ne-au trebuit 30 ani ca sa ajungem de la Scornicesti la Alexandria!

Nu am reusit sa imi dau seama cine era domnul care facea pe moderatorul. Am aflat apoi ca ar fi actor. Probabil unul atat de slab incat pentru a-l cunoaste lumea a acceptat sa deschida sirul de discursuri. Un actor adevarat nu si-ar fi permis o asemenea asociere.

A urmat apoi penibilul de Liviu Plesoianu, un alt acoperit de-al lui Dragnea, care nu a venit cu nimic nou, ci doar a copiat pe altii. Desi il vedeam ca un tanar de perspectiva in politica romaneasca, se pare ca a invatat repede metehnele securiste si comuniste. Am sperat ca generatia sa, din care fac parte si Victor Ponta, Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Nicolae Banicioiu etc. sa se fi debarasat de aceste practici, dar se pare ca intra si ei in gasca slugilor si a marionetelor. Lipsit de prea multa inspiratie, Plesoianu a lansat niste sloganuri, insa l-a uita pe cel mai important: “ De la “porcie”, te duci la puscarie”, cu dedicatie evidenta catre presedintele sau, Liviu Dragnea. Sa nu omitem totusi ca, pesedistul rebel acceptat, Plesoianu a lansat o platforma online, impreuna cu securistul Daniel Dragomir pentru sustinerea lui Calin Popescu Tariceanu, de profesie tradator, vanzator de neam si tara.

Ca tot veni vorba de Tariceanu, zicea de povestea cu intrebarea fiului sau in legatura cu motivul protestului. Pacat ca nu i-a zis adevarul, ca mitingul din aceasta seara a fost sa se asigure ca va exista o continuitate la ceea ce a inceput tatal sau, adica, vanzarea tarii. A mai vorbit Traiceanu si despre protocoale, dar a uitat sa ne spuna ca in 2005 era in CSAT si chiar le-a aprobat in calitatea sa de atunci. Mai mult, cat timp a fost prim-ministru, nu a avut nicio investitie , decat pomeni, vanzarea bunurilor si a resurselor naturale ale tarii. In aceste conditii, tot el vorbeste acum despre existenta “statului paralel”?Pana sa fie partener cu Dragnea nu l-am auzit sa discute despre acest subiect.
Din discursul lui Dragnea m-a uimit mentiunea ca “Statul Paralel” are cheltuieli uriase. Facea referire, desigur, la SRI si DNA. Dar in fiecare an bugetul le-a fost marit. Oare de catre cine? M-a dezgustat apoi faptul ca liderul PSD a pus in carca romanilor sentimentul de frica, cand, in realitate el si cei care au furat aceasta tara, tremura si isi fac rugaciuni. Am observant ulterior ca atat de mult este iubit Dragnea de oamenii veniti de bunavoie, incat in timpul discursului sau, pesedistii au inceput sa plece.

In sfarsit, ar fi mai multe de spus, dar mi s-a facut greață de ceea ce am vazut si am auzit.

Danut Pop
Presedinte PER