Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Indiferența, cel mai mare dăunător al pădurii

Când să o luăm în serios pe Cristiana Pașca-Palmer? Atunci când susține că resimte toate rănile pădurii sau atunci când declară că nu este cazul să urmăm exemplul Albaniei și să extirpăm cancerul defrișărilor ilegale.

În cazul în care doamna ministru a uitat, ținem să-i amintim că, în perioada 2008-2012, România a pierdut anual 8,8 milioane de metri cubi de lemn, în timp ce, între 2013-2014, au dispărut câte trei hectare de pădure pe oră. Și asta pentru că legislația românească este plină de lacune și lasă locuri de interpretare, parcă special create pentru a servii interesele celor care fac jaf în pădurile țării.

În fața rapoartelor alarmante, Cristiana Pașca-Palmer vorbește liniștită despre o posibilă analiză pe termen lung privind oportunitatea interzicerii exportului de lemn. În traducere liberă, ministrul Mediului ne anunță că nu se va lua nicio măsură, cel puțin nu în acest an. Din punctul de vedere al Partidului Ecologist Român, să bocești public „rănile pădurii” fără să faci însă nimic, deși decizia îți aparține, este o dovadă clară de ipocrizie și lipsă de interes.