Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Liderul Partidului Ecologist Român face apel către președintele țării să explice pe ce cheltuiește încă un miliard de Euro din bugetul României, promis ieri la apărare:

“S-a hotărât Iohannis din nou să cumpere vechituri de la americani, pe banii noștri. Au sunat probabil telefoanele din SUA că s-au prins ăștia că pe aici e criză și e moment prielnic să profite financiar. Și uite așa se face că românii care oricum sunt în găleată cu banii trebuie să mai scoată mai bine de 1 MLD de euro nu se știe de unde. 0,5% în plus, cât a hotărât Herr President să dăm la apărare, la un PIB de 240 MLD euro înseamnă peste 1 MLD euro pe care România trebuie să-l inventeze peste noapte.

PER propune să folosim banii aceștia ca să investim în securitatea energetică a României. Mai bine îi redirecționăm către reactoarele 3 și 4, naționalizăm exploatarea resurselor și băgăm banii pentru exploatarea gazelor de către statul român. Că toate astea sunt bogățiile noastre. Propunem să investim în tehnologie modernă și prietenoasă cu mediul. Gazele de șist din Marea Neagră ne pot asigura independența energetică pe sute de ani, iar cele 2 reactoare funcționale produc cel puțin 20% din consumul de energie electrică al țării. Cu peste un MlD de euro putem să reabilităm industria de apărare a României, am putea să producem aici, să oferim locuri de muncă românilor și chiar să exportăm echipamente militare produse la noi.”