Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Liderul PER solicită guvernanților să reducă TVA-ul la carburant și să înjumătățească acciza. Prețurile sunt mult prea mari comparativ cu veniturile românilor.

“Prețul la carburant efectiv a explodat, crește zilnic cu 10 bani. Guvernul trebuie urgent să ia măsuri. PER solicită reducerea TVA-ului la carburanți și, în același timp, înjumătățirea accizei. Trebuie găsite măsuri maximale pentru că efectiv nu se mai poate. Prețul mai are foarte puțin și va atinge limita de 8 lei la benzină/motorină standard. Vorbim de prețul minimal de referință Petrom. Vineri era 7 lei/litru, sâmbătă 7,10, duminică 7,20 și deja a sărit de 7,3 lei. La pompă Premium depășește deja 8 lei. Și țineți cont că în Germania costă 2 euro/litru. Acolo vom ajunge și noi curând dacă nu se iau măsuri competente acum.

Dacă s-ar aplica TVA-ul de 5% prețul ar scădea cu un leu și dacă s-ar reduce la jumătate și acciza, costurile ar mai scădea cu aproape un leu/litru și de aici. Dacă nu se intervine acum, creșterea exagerată a prețurilor va afecta tot lanțul de producție și distribuție și toate costurile vor sări în aer. Se va crea o bulă inflaționistă care va săraci și mai mult populația deja extrem de afectată de efectele economice ale războiului.” spune Dănuț Pop.