Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Liviu Dragnea apreciază și felicită incompetența Doinei Pană

O felicitare dezonorantă adresată de Liviu Dragnea fostului Ministru al Apelor și Pădurilor, probabil pentru practicarea unui management dezastruos la nivelul protecției mediului înconjurător.

O vorba biblică ne spune că „omul se cunoaște NU după vorbele rostite, ci numai după faptele realizate”. În acest sens fostul Ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană a prezentat un raport de activitate nereal și iluzoriu, unde vorbele sunt într-o totală contradicție cu faptele. Probabil că așa dorește acest pseudo-demnitar să justifice bugetele cheltuite care s-au dus pe apa Sâmbetei, dar în folosul altor interese decât cele ale romanilor, pentru că faptele pe care dânsa le invocă nu se văd.

În legătură cu acestea menționăm: accentuarea defrișărilor legale și ilegale din zona montană și deluroasă, astfel că avem astăzi numeroși versanți lipsiți complet de o protecție forestieră, chiar și în interiorul ariilor protejate (vezi Semenic, Domogled etc.). Constatăm apoi că nu s-a construit nici măcar un metru de dig pentru apărarea împotriva inundațiilor pe râurile noastre pe care însă s-a accentuat indicele de colmatare al tuturor albiilor. Nu s-a construit nici măcar un baraj, iar lucrările hidrotehnice începute acum 30 ani, dar nefinalizate, au ajuns un adevărat pericol, putând oricând să fie deversate sau să cedeze la cele mai mici viituri (ex. acumularea Tarnița, barajele de pe Râul Mare, pe Bârzava etc.) La nivelul pădurilor, nu s-au refăcut așa cum spune legea, ariile defrișate și nici nu au fost luate măsurile compensatorii care se impuneau pentru împiedicarea alunecărilor de teren, a formării torenților și a curgerilor noroioase.

Putem spune că inexistența unei strategii coerente în politica PSD-ului cu formularea unor programe pe termen lung privind protecția mediului înconjurător și mai ales a biodiversității, a resurselor de apă, a solului și în mod special a fondului forestier, i-a permis doamnei fost Ministru să accelereze procesul de destructurare a mediului înconjurător din România și să încalce toate prevederile din Constituția României, din Legea nr. 265 privind Protecția Mediului și din Legea Apelor, ignorând și mai ales încălcând astfel dreptul fiecărui cetățean la un mediu înconjurător sănătos.

Demisia doamnei Ministru însă, nu o va putea absolvi și de responsabilitatea actului managerial total defectuos pe care l-a practicat în toate portofoliile deținute la acest minister. Astfel, va trebui să răspundă pentru faptul că nu a recunoscut, conform prevederilor legii, statutul de sinistrat al populației care a fost afectată de inundații sau de alunecările de teren, unde mulți locuitori și-au pierdut casele sau bunurile materiale.

Va trebui să răspundă doamna Ministru și pentru dezastrele care se vor produce de către inundațiile iminente, anticipate că vor avea loc anul acesta în toate bazinele hidrografice unde s-au efectuat defrișări deșănțate, apoi de pagubele generate de curgerile noroioase și de alunecările de teren care vor pune în pericol nu numai un număr mare de localități cu drumurile și podurile aferente, dar mai ales pentru că deciziile dânsei vor pune în pericol viața, sănătatea, siguranța existențială și bunurile materiale ale populației care va fi afectată, accentuând astfel gradul de sărăcie pentru numeroși locuitori ai țării. Poate pentru realizarea acestor dezastre, președintele PSD Liviu Dragnea a ținut să o felicite public!

În rezumat acesta este bilanțul real al guvernării PSD+ALDE prin Ministerul Apelor și Pădurilor, respectiv, un management dezastruos exercitat de un politician care și-a încălcat jurământul de credință depus cu mâna pe Constituția României și pe Sfânta Biblie în fața Președintelui României si a poporului Roman. Rușine să vă fie, doamnă Pană!

În același timp, ar fi bine ca doamna Pană să se gândească la necesitatea continuării procesului de ieșire și din Parlamentul României, unde prezența dânsei nu numai că este total inutilă prin încălcarea cu bună știință a jurămintelor amintite, dar a devenit și un act dezonorant. Păcat că unii politicieni cred că se pot mândri cu asemenea atitudinii care îi descalifică, nu numai în fața poporului român, dar și în fața istoriei, care nu îi va ierta.

Birou de presă al PER