Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Luna Pădurii

În perioada 15 martie – 15 aprilie, recunoscuta ca Luna Pădurii, unul din evenimentele silvice cele mai importante, ocazie cu care se încearcă sensibilizarea cetăţenilor şi autorităţilor publice cu privire la importanţa pădurilor

21 martie – Ziua Internaţională a Pădurii
Organizația Națiunilor Unite a declarat în anul 2013 ziua de 21 martie – Ziua Internaţională a Pădurii, declinînd o oportunitate de creștere a nivelului de conștientizare a societății privind rolul şi importanţa pădurilor în viața de zi cu zi. Scopul scontat este de a determina crearea şi întărirea angajamentului politic pentru realizarea gestionării durabile a pădurilor în toate țările lumii.

Pe lînga sporirea conștientizării asupra rolului deosebit de important al pădurilor, Ziua Internaţională a Pădurii îşi propune şi obiective concrete. Pentru a marca acest eveniment, mai multe ţări din lume şi-au propus să facă campanii masive de împăduriri. Inclusiv Romania.

In incheiere, subliniem ca implicarea fiecaruia dintre noi este valoaroasa, iar in acest sens, membrii PER vor participa la cat mai multe activitati de plantare proprii si anuntate in tara.