Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Mafia transpartinică a distrus pădurile din Județul Suceava

„Pădurea se taie. Se aruncă la foc una dintre cele mai importante bogății naturale ale României. Sau se cară în străinătate ca materie primă, mobilă, cherestea. Se taie cu nepăsare, cu iresponsabilitate, se taie cu gândul banilor făcuți azi, pe moment, fără o gândire în perspectivă.
Gateriștii din județul Suceava nu se tem de nimic. Mituiesc tot ce prind. De pe urma lor trăiesc Poliția, Direcția Silvică, ANAF-ul, Garda Forestieră, primarul, viceprimarul, secretarul, directorul de școală, Consiliul Județean, Prefectura și cam oricine face parte dintr-o instituție publică și are o mică funcție de conducere. Fără ajutorul lor, al complicilor, masa lemnoasă ar rămâne exploatată în limite cât de cât legale și asta i-ar face pe ei, afaceriștii de conjunctură, niște oameni cu drepturi similare cu ale muritorilor de rând.
Mita care se dă în acest domeniu, este fabuloasă. În 2012, după alegerile locale, când a coborât furia PSD-istă pe capetele deținătorilor de gatere susținători ai PNL-ului dintr-o comună din zona de munte, s-ar fi făcut chetă și nu mai puțin de 50.000 de euro au fost puși la bătaie ca să nu se ajungă la dosare penale. Toți gateriștii din zonă au pus mână de la mână și au scăpat. Ulterior, de cuminți ce sunt, s-au dus să sărbătorească succesul la crâșma unuia dintre ei, lăudându-se în gura mare cu isprava făcută. În aceeași săptămână sume similare au fost date de gateriștii din Frumosu, Vama, Sucevița. Ăștia au fost mai deștepți, nu s-au lăudat în crâșme, dar s-au lăudat prietenilor. Iar când ai bani și te lauzi unui prieten, e practic autodenunț.
Mita plecată la partide, tot în 2012, pe raza întregului județ, se ridică în jurul a 3 000 000 de euro, având în vedere că media a fost de 10 000 de euro de gaterist, contribuție la campania electorală. La campania prezidențială au fost donate sume între 500 și 5.000 de euro (în funcție de musca avută pe căciulă), iar în 2016, din nou media este de circa 10.000 de euro de proprietar gater. Evident că banii aceștia nu s-au văzut efectiv în campaniile electorale menționate. Ei au fost „donați” cu scopul de a unge inimile viitorilor aleși, ca treaba să fie bună mai departe. Din acest motiv, aleșii noștri par niște oameni de succes tot timpul”
Sursa sucevalive.ro