Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Mesajul care dezbină, nu unește

Partidul Ecologist Român a luat act cu dezamagire și indignare de mesajul Președintelui Klaus Werner Iohannis transmis cu ocazia Zilei Naționale a României, în contextul în care acesta conține omisiuni și tendințe de incitare la încălcarea ordinii constituționale.

PER consideră că ambiguitatea și eșecurile guvernării PSD-ALDE au transformat discursul Șefului Statului într-un dialog Președinte – stradă, care ingnorā întreg poporul român.
Având în vedere poziția Președintelui, solicităm coaliției PSD-ALDE clarificarea de urgență a acuzațiilor referitoare la abuzul de putere, la care se face referire în mesaj.

Constatăm cu stupoare că domnul Klaus Werner Iohannis vede “o Românie mai solidară ca niciodată”, printr-un parteneriat Președinte – stradă, discreditând astfel instituțiile Statului și încurajând manifestarea puterii străzii și nu a puterii votului, esențial într-o democrație.

Totodată, cerem Președintelui să lămurească orientarea geo-politică a României în contextul în care acesta exclude în discursul său Parteneriatul Strategic cu SUA, menționând clar faptul că “nu există viitor pentru România în afara proiectului European”.

Tot în discurs, Președintele invocă promovarea valorilor românești, preocupare manifestată doar declarativ în ultimii ani, în contextul în care, asemenea clasei politice din care și Domnia Sa face parte, acesta a încurajat marginalizarea, boicotul și mai ales determinarea plecării valorilor din țară.

În concluzie, PER respinge manipularea și apelul la dezbinare din discursul Prezidențial remis cu ocazia Zilei Naționale a României, un apel în care trebuia să primeze unitatea națională.

Dănuț POP
Președinte PER