Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Modificarile codului penal in dezacord cu decizia curtii

PER acuza parlamentarii deputati: Modificarile Codului de Procedura Penala sunt in dezacord cu decizia Curtii Constitutionale

Decizia Curţii Constituţionale: hotărârea judecătorească trebuie să fie motivată la data pronunţării

Ecologistii aduc critici inclusiv ministrului Justitiei, Stelian Ion care a spus ca solutia adoptata de Camera Deputatilor este foarte buna.

„Una spune CCR, alta voteaza parlamentarii. In noua forma, deliberarea, redactarea şi pronunţarea hotărârii nu pot avea loc mai târziu de 120 de zile de la închiderea dezbaterilor. Pai in cazul acesta, nimeni nu merge la inchisoare pana nu are motivarea. Simplu, nu?

In calitatea sa de deputat, Stelian Ion a salutat si toate celelalte modificari, punctand faptul ca ” este normal ca fiecare om să ştie pentru ce primeşte o soluţie de condamnare sau de achitare, în acelaşi timp cu pronunţarea.” Atunci, de ce ati votat aceasta forma daca se accepta, totusi, 120 zile de intarziere? Mai cititi o data Decizia CCR. Este vorba de ignorarea cu buna stiinta a deciziilor Curtii Constitutionale! Revenim cu intrebarea pe care am mai pus-o Consiliului Suprem al Magistraturii si SRI Divizia pentru apararea Constitutiei: de ce tolerati asemenea derapaje si fortari intentionate a Constitutiei? PER solicita public pozitionarea acestora fata de atacurile pluseristilor, in frunte cu Stelian Ion! ” a declarat Danut Pop, presedintele PER.

Danut POP
Presedinte PER