Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Nicușor Dan, un oportunist plin de ură

Bucureştenii trebuie să se pregătească pentru încă patru ani de administrație proastă, făcută după ureche. Nu sunt vreo „Mama Omidă”, dar am urmărit cu atenție dezbaterea la care au participat principalii aspiranți la fotoliul de primar general. Jale mare!

Cu toate păcatele pe care le au politicienii, Nicușor Dan  rămâne cel mai periculos. De ce? Pentru că este un oportunist! Când minte lui de matematician se defectează, individul recunoaște că, în cei zece ani în care chipurile a salvat Bucureștiul, a jucat ba de partea primăriei, ba de partea  societății civile. Gurile rele susțin că specialitatea lui Nicușor Dan a fost să dea în judecată pe toată lumea și să se retragă din anumite procese, în funcție de interese.

Luni seară, Nicușor Dan s-a întrecut pe el. A strălucit, dar nu ca o lumină a societății civile, ci ca un impertinent ahtiat după imagine și putere. De aici și numeroasele fracturi logice pe care un matematician se presupune că ar trebui să le evite.

Dacă ești un tip cinstit, curat, providențial și logic, nu îi înjuri pe politicieni, după ce te-ai uns președinte de partid, și nici nu ceri voturile unor corupți pe care vrei să-i stârpești cu orice preț.

Sau o faci dacă te cheamă Nicușor Dan, ești dator vândut sistemului care te-a împins în față și trebuie să ajungi în fruntea primăriei.

Dacă tu reprezinți schimbarea, nu îi hulești pe susținătorii contracandidaților pentru că au trăit și pe vremea comuniștilor sau fac politică de mai mulți ani.

Dacă vrei să fii altceva, lasă mârlănia deoparte, mai ține-ți aroganța și ura în frâu, să nu-ți mai iasă prin toți porii!

O să spuneți că sunt politician și susțin cauza celor din tagma mea. Sunt conștient de blestemățiile pe care politicul le-a făcut în România, dar mi se pare mult mai grav să lăsăm destinele Capitalei pe mâna unui om fabricat de sistem pentru a servi sistemul.

DĂNUȚ POP

PREȘEDINTE PARTIDULUI ECOLOGIST ROMÂN