Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Olimpismul este o filozofie a vietii, exaltand si combinand intr-un ansamblu echilibrat calitatile corpului, vointei si spiritului.

Olimpismul se vrea creatorul unui stil de viata bazat pe bucuria aflata in efort, pe valoarea educativa a bunului exemplu si a respectului fata de principiile etice fundamentale universale.

Poate tocmai pentru faptul ca macar in perioada de desfasurare a actualei editii a Jocurilor Olimpice, oamenii politici, clasa politica in ansamblul ei ar fi trebuit sa declare un moratoriu, un pact de neagresiune, respectand principiile de baza care cuprind intelegerea reciproca, spiritul de prietenie, solidaritatea si fair-playul, gestul de ostilitate al sportivilor romani fata de acestia nu surprinde pe nimeni! Prea ocupati de administrarea sumelor uriase imprumutate, dar nealocate sportului, guvernantii au trecut cu vederea eforturile si succesele olimpicilor romani, neexistand niciun mesaj de felicitare sau de scuze publice pentru esecurile ultimilor 30 de ani in sprijinirea sportului de masa!

PER se alatura milioanelor de cetateni romani care se mandresc cu sportivii tricolori si felicita atat pe medaliatii olimpici cat si pe toti participantii, adevaratii ambasadori ai Romaniei, purtatori ai spiritului olimpic!