Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Partidul Ecologist Român a cerut in ultimii ani punerea pe ordinea de zi a CSAT a recuperarii resurselor naturale, ca problema de siguranță națională. 

Salutăm propunerea PSD care vizează dezbaterea in CSAT a crizei preturilor la energie. Rămanem la ideea că răscumpărarea rețelelor de distribuție a energiei și controlarea prețului la producător este o solutie in avantajul României! Este timpul să intrăm în rândul celorlalte state din Europa care au luat astfel de măsuri și acționează în beneficiul cetățenilor lor.

Soluțiile PER vor conduce la reintrarea în posesia statului a propriilor resurse precum gazul, apa, energia electrică și altele. Zăcămintele din Marea Neagră stau la cutie în loc să fie exploatate pentru românii care plătesc gazul cumpărat din afară. Apa potabilă trebuie să fie un drept al românilor care trebuie înscris în Constituție.

Programul Partidului Ecologist Român este bazat pe principiul protejării și îmbogățirii resurselor vitale ale țării: omul, resursele naturale, cultura și tradițiile naționale. Viitorul nostru depinde de modul în care ne exploatăm și gestionăm resursele în propriul nostru interes.
Este momentul deciziilor concrete în interesul românilor.

Compensarea facturilor s-a dovedit un eșec total, fie că firmele au umflat prețurile, fie că prețurile au devenit imposibil de susținut pentru românul de rând. Propunerile pentru schimbările de TVA nu rezolvă nici ele fondul problemei.
Criza energetică a atins un punct critic, aruncând în aer facturile la energie elctrică și gaze și afectând o serie întreagă de alte necesități, precum alimentele de zi cu zi.

A venit momentul ca CSAT să abordeze cu maturitate și curaj recuperarea resurselor naturale românesti, pentru români!