Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Partidul Ecologist Roman a organizat o manifestatie publica in fata Guvernului Romaniei

Partidul Ecologist Roman a organizat ieri, 5 iunie 2018, o manifestatie publica in fata Guvernului Romaniei, cu scopul de a trage un semnal de alarmă cu privire la gravele probleme de mediu, ce ne afectează ireversibil viața.

Programul manifestatiei a cuprins un flashmob simbolic sub numele „Cancerul nu este nici de stanga, nici de dreapta” in legatura cu cei 25.000 de oameni care mor anual in Romania din cauza poluarii (date furnizate de catre Uniunea Europeana), urmat de scurte alocutiuni prin care s-au prezentat solicitarile PER din ultima perioada, s-a continuat apoi cu prezentarea unui bilant al impactului actiunilor politice asupra mediului inconjurator, din 1918 si pana astazi (cu ocazia Centenarului, sub titlul “100 ani de la Unire. Impactul actiunilor politice asupra mediului inconjurator”) si in final, un „Mars pentru Mediu”, din Piața Victoriei pe traseul Bd. Lascar Catargiu, Piața Romana, Bd. Gh. Magheru, str. Dem.I. Dobrescu, cu final pe platoul din jurul statuii lui Carol I.

La eveniment au participat membri si simpatizanti ai PER, precum si reprezentanti ai unor Grupuri de Initiativa Civica din Bucuresti, cat si ai unor ONGuri din domeniul protectiei mediului si protectiei animalelor, avand in vedere lupta comuna pe care o duc.

Cu acest prilej, Danut Pop, presedintele PER a vorbit despre „Bucuresti Eco-City”, proiectul ecologistilor lansat in anul 2016, ale carui masuri sunt aplicabile si astazi. Liderul PER a
criticat ineficienta PMB in legatura cu traficul bucurestean si a somat Ministerul Mediului sa solutioneze problemele generate de gropile de gunoi din jurul capitalei si din tara. „Ideile și proiectele ecologiste sunt obligatorii pentru un București modern, pentru creșterea calității vieții, pentru asigurarea confortului și bunăstării locuitorilor orașului.” a conchis Danut Pop.