Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Partidul Ecologist Român atenționează că proiectul său cu exportul de busteni a fost adoptat parțial și acuză parlamantarii de servilism față de grupuri de interese externe.

Ieri s-a facut un pas promitator in legiferarea exportului de paduri. Proiectul legislativ al Partidului Ecologist Roman, depus in Parlamentul Romaniei de catre PSD, a fost adoptat partial. Cu toate acestea, taierile legale din ariile protejate si parcurile nationale dar si taierile ilegale, in general, continua sa fie o mare problema pentru Romania. Interzicerea exportului de bustean in afara Uniunii Europene nu va taia deloc elanul mafiei padurilor din tara noastra. Intelegem reglementarile privind aderarea si astazi, apartenenta Romaniei la Uniunea Europeana, insa, faptul ca in Romania padurile se taie alarmant, reprezinta o problema de siguranta nationala ce poate fi dezbatuta si rezolvata in cadrul CSAT. Mai mult, ne aflam sub infrigementul Comisiei Europene privind taierile ilegale de paduri deci, este un moment justificabil pentru ca Romania sa ia atitudine. Un ipotetic Referendum pe aceasta tema ar arata ca romanii sunt inclusiv impotriva taierilor legale.

Dupa discutia de saptamana trecuta cu Marcel Ciolacu, presedintele PSD, m-as fi asteptat ca proiectul nostru sa genereze o adevarata dezbatere. Din pacate, noua forma a legii rezolva o mică parte a problemelor reale ale taierilor de paduri. De ce nu au inclus și cheresteaua? Cum rămâne cu exportul in UE a materialelor rezultate din lemn/ a materialului lemnos? Deși pare o mică victorie pentru ecologiști, parlamentarii au dezamăgit ieri prin forma restrângă a adoptării legii și au aratat, încă o data, că susțin mafia pădurilor și că ne vând după cum se dă ordin!

PER isi continua misiunea si va ramane consecvent pe obiectivul salvarii padurilor din Romania!

Dănuţ POP
Preşedinte PER